táborový článek 2016

Rybářský tábor Tovačov 2016

Na letošní rybářský tábor jsem se hodně těšil. Nejen kvůli tomu, že je to super týden na rybách s přáteli, ale také kvůli tomu, že dlouholetý hlavní vedoucí kvůli práci přenechal tento post někomu jinému, takže mě zajímalo, jak se s tím David, nový hlavní vedoucí popere. Musím říct že se toho chopil velmi dobře. Založil neziskovou organizaci Rybářský spolek Šupina, pod níž bude tábory pořádat v následujících letech. 



Většina věcí zůstala jako předtím, od chaty k vodě a zpět jsme jezdili na kole. Letos jsme byli velmi spokojení, protože jsme měli možnost chytat na jednom hodně dobrém místě na Tovačovském jižním jezeře, které se zatím jevilo jako nejlepší místo na kterém jsme kdy byli. Kapři tam nejsou moc velcí, ale na feeder nebo položenou je to pro účel rybářského tábora naprosto dokonalé. Po prvním chytání se začalo plošně zakrmovat, a ja s mým kamarádem Jirkou jsme si ještě zvlášť zakrmili naše místo, které bylo trošku vzdálené od ostatních. Nahodili jsme a během dne jsme my dva na feeder chytili každý po jednom kaprovi. Brali jsme to jako úspěch na první den, ale to jsme ještě netušili jaké rybí rodeo nás čeká v dalších dnech.

 

Krmný partikl, který na letním slunci krásně kvasil, odvedl výborně svoji práci a den ode dnem se nám na naše místo sjíždělo stále více kaprů. I ostatní chytali pěkné ryby, ale my se stále snažili udělat vše pro to, abychom chytili co nejvíce ryb. S kapry se na našich místech objevovali i oukleje, jejichž přítomnost přilákala boleny. Silné bolení útoky se objevovaly i 5m před námi, protože jsme měli na takovém místě hned hloubku okolo 3-4 m. Ryby jezdily po hraně a my jsme si krásně zachytali. V půlce týdne mě lákala vidina dravce, tak jsem chytal na rybičku. Chytil jsem pár menších candátů ale hlavně hodně kaprů, kteří se nebáli vzít jak ocásek z rybičky, tak rybičku celou nebo rybičku ještě živou. Když už jsem to chtěl vzdát, dostal jsem záběr a zdolal nádhernou štiku 66 cm, která se však nestala největší rybou týdne, protože Standovi se podařilo v krmném místě chytit amura 68cm. Zakrmeno bylo tak dobře, že nebyl problém chytit 20 kaprů denně, Jirka jich takto jeden den chytil dokonce 40, což je snad nejvíc kaprů na osobu na den v celé historii tábora, taktéž celkový počet zdolaných ryb který činil 822 ks... Ani se nedivím, že Jirka získal na závěrečném vyhlášeni, které bylo zakončeno opékáním, první místo v počtu ulovených kaprů v kategorii starší kluci.

 

V rámci tábora probíhaly i jiné aktivity, např. teorie a názorné ukázky zdravovědy, přednáška a ukázka vybavení pro lov sumců, exkurze u sboru dobrovolných hasičů v Tovačově, sportovní dopoledne v tělocvičně Sokolu Tovačov, a jiné. Na závěrečném vyhlášení vystoupila skupina historického šermu Markus M z Přerova.

 

 

Tento ročník rybářského tábora v Tovačově pod vedením Rybářského spolku Šupina se povedl velmi dobře. Skvělé prostředí, známá parta, a každý si zachytal, což se ne na všech ročnících povedlo. Tímto bych chtěl svým jménem a jménem všech zúčastněných poděkovat sponzorům, za finanční podporu nebo za produkty, které nám byly rozdány na závěrečném vyhlášení tábora a také Davidovi a celému jeho týmu za to, že se tábora chopili a tak výborně ho vedli. Díky a těším se na další rok.

 

 

 

Slušným a sportovním rybářům

 

s pozdravem

 

Tomáš Burša, Morkovice - Slížany